EΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΣΠΑ

Ανακοίνωση για νέο ΕΣΠΑ...!

Σε ανακοίνωση σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ προέβη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό:


"Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα δημοσιευτεί νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για επιχειρηματίες χωρίς ηλικιακό περιορισμό. Το νέο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, θα αξιοποιηθούν τα 100 από τα 270 εκατομμύρια των εμπροσθοβαρών δράσεων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020."

Ο Υφυπουργός συνέχισε στη συνέντευξη με τη δήλωση: "Υπάρχουν και πολλές άλλες δράσεις (εκτός του ΕΣΠΑ): υπάρχουν δράσεις που αφορούν και τις νέες τεχνολογίες, υπάρχουν δράσεις που αφορούν το ΕΠΠΕΡΑΑ, δηλαδή δράσεις οι οποίες αφορούν περιβαλλοντικά θέματα, εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτίρια, και είμαστε στην τελική συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το «εξοικονομώ κατ΄ οίκον» που εκτιμώ ότι θα έχουμε την έγκριση κι εκεί ενός μεγάλου ποσού, το οποίο θα μπορέσει να διατεθεί άμεσα σε αυτούς που ήδη έχουν κάνει αιτήσεις για να μπορούν να προχωρήσουν."


Σχετικά με το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας 2014 χωρίς όριο ηλικίας θα ακολουθήσει ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρξουν νεότερα. Μέχρι τότε είμαστε στη διάθεσή σας για επεξεργασία της ιδέα σας για την επιχειρηματική σας επένδυση.


φιλικά:  Λία Τροχούτσου 
Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Διοργάνωση Επιχειρηματικών Σεμιναρίων
Λεωφ. Φιλίππου Β΄  αριθμ. 47, Μακεδονικά,  Χαλκίδα ΤΤ 34100
mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
τηλ.  2221086978   fax   2221086010
*********************************************************************
" Κανείς δεν ξέρει τόσα, ώστε να είναι απαισιόδοξος"


Παράταση μέχρι 2/6/2014 για το LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ

Παράταση μέχρι 2/6/2014 για το πρόγραμμα LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ

"Αειφόρος ανάπτυξη Αλιευτικών περιοχών Νότιας Εύβοιας και Σκύρου"

ΘΕΜΑ: Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προτάσεων της 1ης Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος του Άξονα 4 του ΕΠ.ΑΛ. 2007-2013 «Αειφόρος ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών Νότιας Εύβοιας και Σκύρου (Leader Αλιείας)»

Σχετ:

1. Το ΑΠ:6061/28-4-2014 έγγραφο της Ο.Τ.Δ. Αλιείας με θέμα: Παράταση Υποβολής Προτάσεων προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών περιοχών Νότιας Εύβοιας και Σκύρου».

2. Το ΑΠ:775/6-5-14 έγγραφο της Ε.Υ.Δ Ε.Π. Αλιείας με θέμα: Παράταση Πρόσκλησης Υποβολής Ιδιωτικών Επενδύσεων Σε συνέχεια της από 29/1/2014 1ης Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος του Άξονα 4 του ΕΠ.ΑΛ. 2007-2013 «Αειφόρος ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών Νότιας Εύβοιας και Σκύρου (Leader Αλιείας)» (ΑΔΑ ΒΙΨΗΒ-ΝΧ0) η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων παρατείνεται μέχρι τις 2 Ιουνίου 2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Κατά τα λοιπά ισχύουν οι όροι της 1ης Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Νέο ΕΣΠΑ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Νέο ΕΣΠΑ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για τις δράσεις που θα περιληφθούν στο πρόγραμμα για την ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας και της Επιχειρηματικότητας κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επανεκκίνηση», το οποίο όπως έχει ήδη ανακοινωθεί κατά την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ, θα δίνει έμφαση στους εξής τομείς (οι οποίοι προέκυψαν από τις μελέτες του ΙΟΒΕ, του ΚΕΠΕ και της McKinsey):

Τουρισμός, Αγροδιατροφή, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Υγεία - Φαρμακευτική Βιομηχανία, Ενέργεια, Υλικά - Κατασκευές, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Δημιουργικές - Πολιτιστικές Βιομηχανίες.

Το πρόγραμμα «Επανεκκίνηση» θα έχει τον υψηλότερο προϋπολογισμό μεταξύ των Επιχειρησιακών και Περιφερειακών προγραμμάτων της περιόδου 2014 - 2020. Συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός (Κοινοτική συνδρομή) είναι 3,73 δις σε σύνολο 20,8 δις. (χωρίς να υπολογίζεται η «ρήτρα αναθεώρησης» που μπορεί να προσθέσει άλλα 2 δις. ευρώ).

Παρουσιάζονται στη συνέχεια οι κυριότερες προτάσεις για την κατεύθυνση των χρηματοδοτήσεων στους κλάδους προτεραιότητας που έχουν επιλεγεί. Οι προτάσεις θα οριστικοποιηθούν αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα της διαβούλευσης και στη συνέχεια θα σταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα αναλυτικά κείμενα θα αναρτηθούν στη διεύθυνση: http://www.antagonistikotita.gr/

Αποστολή προτάσεων στη διαδικασία διαβούλευσης μπορεί να γίνει μέσα από το σύνδεσμο http://www.antagonistikotita.gr/imerida_2014/contact.asp ή μέσω mail διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. μέχρι την Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 και ώρα 17:00.

Περισσότερα...

Επιδοτήσεις για Νότια Εύβοια και Σκύρο

Πρόγραμμα "Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών Νότιας Εύβοιας και Σκύρου"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περιοχές:

Σκύρος, Πράσινο, Κύμη, Πλατάνα, Αχλαδερή, Οκτωνιά, Πετριές, Κόσκινα, Ζάρακες, Αργυρό, Κριεζά, Βέλος, Δύστος, Λέπουρα, Αλμυροπόταμο, Μεσοχώρια, Νέα Στύρα, Στύρα, Μαρμάρι, Ακταίο, Κατσαρώνι, Αμυγδαλέα

Επιδότηση 60% για επενδύσεις από ΑΛΙΕΙΣ
Επιδότηση 55% για επενδύσεις από ΜΗ ΑΛΙΕΙΣ


Δράσεις:
1) Εκσυγχρονισμός-επέκταση υφιστάμενων επιχειρήσεων
2) Ίδρυση νέων πολύ μικρών επιχειρήσεων

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ

-Επιχειρήσεις που ασχολούνται με το θαλάσσιο περιβάλλον ως άθλημα ή ψυχαγωγία

-Τουρισμός υπαίθρου (αλιευτικός, θαλάσσιος, οικοτουρισμός κ.λ.π.)

-Υποδομές διανυκτέρευσης έως 40 κλίνες

- Μετατροπή αλιευτικών σκαφών για μη αλιευτικές δραστηριότητες

-Παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια

-Οικοτεχνία-βιοτεχνία παραδοσιακής τέχνης

-Επενδύσεις για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών πληροφόρησης-ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη

-Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που καλύπτουν τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού

-Μεταποίηση, Παρασκευή αλιευτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και απόκτηση σημάτων ποιότητας (π.χ. ISO).

Πρόγραμμα LEADER Κεντρικής Εύβοιας

Για τις περιοχές Δροσιάς, Λουκισίων, Βαθέως, Καλοχωρίου-Παντειχίου, Φάρου, Αγίου Νικολάου Μύτικα, Αφρατίου, Φύλλων, Μύτικα και Ερέτρια (μόνον για τις περιοχές εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης του οικισμού της Ερέτριας).

Ποσοστό επιδότησης 35-40%

Δικαιούχοι είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα αλλά και Γεωργοί ή Νέοι Γεωργοί (υπό προϋποθέσεις)

Οι κύριες δράσεις του προγράμματος είναι
1) ενίσχυση ΜΜΕ στον τομέα του κρέατος, γάλακτος, αυγών-πουλερικών, δημητριακών, ελαιούχων προιόντων, οίνου, κηπευτικών,ανθέων,φαρμακευτικών-αρωματτικών φυτών
2)ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί για
-μικρής δυναμικότητας υποδομές διανυκτέρευσης
-χώρων εστίασης και αναψυχής
-επισκέψιμων αγροκτημάτων
-επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου
-οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, βιοτεχνικών μονάδων
-παροχής υπηρεσιών
-παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α' μεταποίηση
-βιοτεχνικών μονάδων
3)Βελτίωση επιχειρήσεων για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης
4)Δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων
5)Ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί γραφείων οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης αγροτικού τουρισμού.
www.consult4d.gr

Χρηματοδότηση 28 γεωργικών επαγγελμάτων Μέχρι 10 Οκτώβρη

Είσαι Γεωργός ;

Πρόγραμμα "ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ"


Επικοινώνησε ΤΩΡΑ μαζί μας ....και επωφελήσου μέχρι 10 Οκτώβρη

Περισσότερα...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (ΟΑΕΔ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (ΟΑΕΔ)

Eντός του Φθινοπώρου 2013, θα ανακοινωθεί το  τριετές  πρόγραμμα νέων επαγγελματιών του ΟΑΕΔ. Θα απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 22-64 ετών, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι θα επιδοτηθούν με ποσό € 24.000 για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Η επιδότηση αφορά το 100% των δαπανών μέχρι του ποσού των 24.000 ευρώ.

Το ποσό της επιδότησης θα δοθεί σε 4 ισόποσες δόσεις, η πρώτη των οποίων θα δοθεί μετά την έγκριση της αίτησης και η τελευταί μετά από 3 χρόνια.

Περισσότερα...

"Επιδότηση λειτουργικών αναγκών νέων επιχειρήσεων για γυναίκες 18-64 ετών"

Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για τη Στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης Μέσω Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας

Η στρατηγική της παρέμβασης έχει βραχυπρόθεσμο και μέσο-μακροπρόθεσμο, ολοκληρωμένο χαρακτήρα, επιδιώκοντας σε πρώτο χρόνο την άμεση στήριξη και αντιμετώπιση των αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού και των πληθυσμών που πλήττονται από την κρίση και σε δεύτερο χρόνο την κοινωνική και παραγωγική ενσωμάτωση τους σε μία προσπάθεια αναστροφής των δυσμενών τάσεων. Η παρέμβαση εστιάζεται καταρχήν στην άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης και στη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μετριασμού των συνεπειών της κρίσης σε τομεακό και τοπικό επίπεδο. Η προσπάθεια αυτή περιλαμβάνει:

  • την προώθηση δυνατοτήτων πολυαπασχόλησης
  • την αντιστροφή του φαινομένου της ανεργίας
  • τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών μεταξύ των φύλων και των κοινωνικών ομάδων
  • τη δημιουργία συνθηκών και προϋποθέσεων για την αναστροφή των δυσμενών δημογραφικών τάσεων
  • την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων του πληττόμενου ανθρώπινου δυναμικού.

Περισσότερα...

Επιδότηση για Μεταποίηση, Τουρισμό, Εμπόριο και Υπηρεσίες

Υποβολή αιτήσεων από 25.2.2013 μέχρι 25.4.2013

Προκήρυξη του Προγράμματος "Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ" - Οδηγός και Παραρτήματα

14/1/2013

Εκδόθηκε σήμερα 14/01/2013 ο Οδηγός, η Πρόσκληση και τα σχετικά Παραρτήματα για το Πρόγραμμα "Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ".

Η υποβολή προτάσεων θα είναι δυνατή από 25/02/2013 έως 25/04/2013.

Στα Σχετικά Αρχεία έχουν αναρτηθεί ο Οδηγός, η Πρόσκληση με τα σχετικά Παραρτήματα καθώς και η κοινή Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν για το Πρόγραμμα, ο κ. Γ.  Γιαννούσης (Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ), ο κ. Σ. Ευσταθόπουλος (Γ.Γ. Βιομηχανίας) και ο κ. Γ. Πυργιώτης (Γ.Γ. Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων).

Φορέας

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Σχετικά αρχεία

Προκήρυξη του προγράμματος των ΠΕΠ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δήλωση του Υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη

20/12/2012

Μετά από συμφωνία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τις Περιφέρειες, οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών, ύψους 456 εκατ. ευρώ, το οποίο θα προκηρυχθεί τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, οριστικοποιήθηκε το σύστημα διαχείρισης της προκήρυξης και υλοποίησης της δράσης: η προκήρυξη θα γίνει από το Υπουργείο Ανάπτυξης ενώ τη δράση θα διαχειριστεί η ΕΥΔ ΕΠΑΕ με Φορέα Διαχείρισης τον ΕΦΕΠΑΕ, που επιλέχθηκε κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας. Οι Περιφέρειες αναλαμβάνουν επίσης ουσιαστικό ρόλο στον προσδιορισμό των κλάδων που θα είναι επιλέξιμοι προς ενίσχυση καθώς και στην αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων σε δεύτερο βαθμό και στην παρακολούθηση της υλοποίησής τους.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Λια Τροχούτσου

μέλος του ΣΥ.Σ.ΕΠ.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΕπισκέψεις στο Consult4D

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα11
mod_vvisit_counterΕχθές37
mod_vvisit_counterΕβδομάδος254
mod_vvisit_counterΤρέχοντος μήνα1033
mod_vvisit_counterΣυνολικά44984

Μιλήστε μαζί μας τώρα

μέσω Skype

My status