ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από κείνα τα παλιά στερεότυπα με τα οποία έχουμε μεγαλώσει οι περισσότερες από μας. Μπορούμε να χάψουμε το παραμύθι ότι γυναίκες και επενδύσεις δεν πάνε μαζί. Μπορούμε να υποκριθούμε πως δεν είμαστε έξυπνες. Μπορούμε να υποκριθούμε πως είμαστε χαζές και ανίκανες να κατανοήσουμε οικονομικά θέματα. Μπορούμε να παίξουμε το ρόλο της «γυναίκας πίσω από τον άνδρα» (προϊστάμενο, σύζυγο, συνέταιρο). Είναι τα στερεότυπα με το οποία έχουμε μάθει να ζούμε και κάποιες φορές αγωνιζόμαστε να καταρρίψουμε εδώ και χιλιετίες.

Όμως η αλήθεια είναι πως είμαστε έξυπνες. Για να είμαστε ειλικρινείς γνωρίζουμε περισσότερα από ότι θέλουμε να δείχνουμε. Επιπλέον διαθέτουμε μιαν ακαταμάχητη λογική. Για να μην αναφέρω την ανεκτίμητη διαίσθησή μας. Το γεγονός ότι τα χρήματα, οι επενδύσεις και τα οικονομικά ζητήματα δεν περιλαμβάνονταν στο ρόλο της γυναίκας στο παρελθόν….και τι μ΄αυτό?

Οι καιροί έχουν αλλάξει. Οι καιροί εξακολουθούν να αλλάζουν. Οι καιροί πάντα αλλάζουν. Τίποτε δεν είναι ίδιο ούτε και με το χθες.

Δεν περνάνε πια δικαιολογίες του τύπου «δεν είμαι καλή με το χρήμα» ή «δεν έχω ιδέα από επενδύσεις» ή «έτσι το έκαναν στην πατρική μου οικογένεια» ή « θα το κάνω όπως το έκανε η μαμά μου». Σε αυτή την φάση δεν μετράει το παρελθόν. Το μόνο που μετράει είναι η επιλογή που κάνεις σήμερα.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ

Σύμφωνα με τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα έχεις δύο επιλογές:

1) Να δεχτείς ότι δεν έχεις θέση στον κόσμο του χρήματος και των επενδύσεων – αρκείσαι δηλ. να ισοσκελίζεις το μπλοκ των επιταγών και να πληρώνεις τους λογαριασμούς της οικογένειας

Ή

2) Να δεχτείς να αναλάβεις τον έλεγχο της οικονομικής σου ζωής. Συνειδητοποίησε πως το οικονομικό σου μέλλον εξαρτάται από εσένα και από κανέναν άλλο. Γίνε έξυπνη στην διαχείριση των χρημάτων σου. Προετοιμάσου. Ανέλαβε δράση. Και μετά προχώρησε σε κινήσεις.

Πραγματικά για σένα ήρθε η ώρα των επιλογών. Μπορείς να το συζητάς ατελείωτα. Να το σκέφτεσαι μια ζωή. Να το εξετάζεις μέχρι τελικής πτώσεως.

Όμως έρχεται μια στιγμή που θα πρέπει να επιλέξεις συνειδητά τον ένα ή τον άλλο δρόμο. Σε συμβουλεύω αυτή η στιγμή να είναι τώρα.

Ιδού η απόφαση: Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα για την προσωπική μου οικονομική επιτυχία…..ή μήπως όχι? Αν όχι , τότε έχω συνειδητοποιήσει πως συναινώ να επιτρέψω σε κάποιον άλλον να αναλάβει την ευθύνη της οικονομικής μου ευημερίας…και αποδέχομαι τις συνέπειες αυτής μου της επιλογής. Αν από την άλλη μεριά, είμαι διατεθειμένη να δεσμευτώ, τότε ήρθε η ώρα να αφήσω κατά μέρος τις δικαιολογίες και να στρωθώ στην δουλειά.

 

Πολύ απλά αυτή είναι η απόφαση που καλείσαι να πάρεις.

Η επιλογή είναι δική σου!

(απόσπασμα από το βιβλίο «ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ» kim kiyosaki ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ)
 

Επιδοτησεις ΕΣΠΑ

ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΑ